Banc dels aliments

Aquesta setmana hem completat les quatre entregues de joguines previstes per al Banc  dels Aliments de Vic

Hem comptat amb la col·laboració dels voluntaris que setmanalment hi treballen, sense els quals hagués estat impossible portar a terme la nostra idea de fer arribar a les famílies més desfavorides una joguina. Volem agrair especialment la bona predisposició de Xavier Farrés, representant del Banc dels Aliments a Vic , qui des d’un inici ens va animar dient-nos que seria una empresa possible i ben fàcil d’aconseguir.

Hem comptat amb la ajuda de l’omnipresent Pep Masnou, el tranquilitzador Quim Vives i dels usuraris del Club Social del Pedrís, de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic,  que han acompanyat els membres de la nostra associació.

Com ja us havíem explicat, l’entrega de joguines estava repartida en 4 dies i estimàvem que entregaríem aproximadament unes 860 joguines.  Lamentablement, no totes les persones usuàries han  passat a recollir aliments aquestes setmanes i, al final, la quantitat entregada ha sigut menor.

El funcionament ha sigut fàcil gràcies a la llista que ens van proporcionar, on hi constava el nombre de fills de la família; a partir d’aquí, era la família la que escollia entre uns quants jocs  de les edats corresponents, el que més encaixava als gustos i interessos dels seus fills. De totes maneres, creiem que encara podem afinar una mica més i fer més fàcil aquesta entrega i de cara a la campanya de nadal farem alguns canvis.

En total han estat 668 joguines entregades, que inclouen 24  que han marxat a Prats de Lluçanès. Entre elles hi havia joguines de tot tipus i per a totes les edats. Hem quedat amb el magatzem ben buit de joguines revisades i ja estem treballant de valent per tal de tenir-ne motles a punt de cara a la campanya de nadal, on esperem arribar a les 800.

Les joguines més demanades eren les de joc simbòlic i les pilotes; ens hem adonat que hi ha molt poca cultura de joc de societat o de taula.

Moltes gràcies a tots els que ho heu fet possible: des de la bona disposició del Banc  dels aliments, fins a l’esforç dels voluntaris que revisen les joguines i han treballat de valent aquestes últimes setmanes per a poder completar l’entrega.