L’associació

Era l’any 200 quan vam començar a idear Joguines sense frontres. Degut a la amistat amb jugueters catalans, s’estudià la possibilitat de recuperar i proporcionar a nens i nenes en desavantatge social la gran quantitat de joguines sobrants d’estocs que queden oblidades en grans magatzems, fins que algú decideix desfer-se’n (perquè ja no interessen, no es venen, no són de temporada…).

 

Els primers enviaments van ser possibles gràcies a la col·laboració de persones i empreses que s’emportaven les joguines, d’una forma voluntària, als llocs de destinació. En un inici, les joguines que s’entregaven eren donades per una empresa de jugueters de la comarca.

Actualment, tant el destí com l’origen de les joguines han variat una mica: la majoria de les joguines que entreguem són les que recollim en la campanya “Joguina viva”. Aquestes provenen de donacions de particulars i es tracta de joguines usades que es troben en bon estat. També acceptem joguines noves, però són una petita part de les que rebem.

Per tal d’assegurar que el que entreguem està en bon estat, comptem amb un grup de voluntaris que revisien i netegen aquestes joguines. Alguns dels voluntaris,  participen en aquesta activitat com part de la seva teràpia ocupacional.

Pel què fa al destí, degut a la crisi, l’entrega de joguines a particulars i centres d’atenció a infants i adolescents de nostre país han augmentat considerablement i, al mateix temps, ha dificultat l’enviament a altres zones del món.

Tot i així, ja hi ha nens que somriuen gràcies a Joguines sense fronteres a Hondures, Perú, Cuba, Rússia, Gàmbia, Senegal, El Líban, Namibia…